Fri frakt på order över 999:-

Om Oss

ribes tillverkning bw

Sedan 1976

Vi på Ribes är stolta över våra rötter och den historia som företaget har byggt upp under åren. Det hela startade 1976 i Gislaved av mina föräldrar Bengt och Ulla-Britt Ripheden. Företaget flyttade sedan till Öland 1977 och expanderade år 1982, vilket resulterade i en flytt till Karlevi på södra Öland. Där pågick tillverkningen fram tills 2008, då företaget genomgick ett generationsskifte och jag, Annette Ripheden, tog över ansvaret för driften.

Som ett familjeföretag har Ribes alltid präglats av en kärlek till hantverket och en strävan efter att erbjuda kvalitetsprodukter till våra kunder. Våra produkter tillverkas främst av svenskt läder från Tärnsjö Garveri, ett av få garverier i världen som använder sig av en vegetabilisk garvning med bark.

Jakt & Fritidsbutik

Under 2016 beslutades det att expandera verksamheten genom att öppna en jakt- och fritidsbutik på samma ölandsgård som Annette flyttade lädertillverkningen 2008. Valet att starta butiken var naturligt eftersom både Anders (till vänster på bilden) och Annette själva har jagat under en lång tid, och lädertillverkningen har till stor del tillverkat produkter som används vid jakt – exempelvis gevärsremmar och patronhållare.

ribes butiken byggs bw